Melktap
In 2017 hebben we een melktap op ons erf geplaatst, waaruit je zelf rauwe, biologische A2A2-melk kunt tappen. Rauwe melk is melk waar nog niets mee gedaan is; deze melk komt rechtstreeks uit de koe. Hierdoor heeft de melk een intensere en vollere smaak dan melk uit de winkel. Ook bevat deze melk meer vet en eiwit.
Informatie
Openingstijden
maandag tot en met zondag
van 08.00 tot 19.00 uur​
​
Prijs
1 liter melk kost € 1,50
alleen met muntgeld betalen
​
Flessen
zelf meenemen / bij ons kopen
een glazen fles kost € 1,00​​
Hoe werkt het?
Zelf melk tappen is helemaal niet moeilijk. De melktap werkt namelijk als volgt:
Plaats een fles in de automaat
Stop het muntgeld in de automaat
Druk op de knop en de fles wordt gevuld
Dop erop en klaar!
​
Flessen kun je bij ons kopen, maar je mag ze ook van thuis meenemen. De glazen flessen die wij verkopen zijn opnieuw te gebruiken. Let dan wel op dat je deze fles en dop goed schoonmaakt. Je tapt immers een vers product, dus hygiëne is belangrijk! We werken niet met statiegeld en nemen ook geen flessen retour.
1
2
3
4
Advies
Het advies van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is om de melk te koken voor gebruik. De getapte melk is maximaal 3 dagen houdbaar in de koelkast bij een temperatuur van 4 graden Celsius. Als je de melk kookt, is deze gekoeld langer houdbaar. Verse melk moet je voor gebruik even roeren of schudden (de room uit de melk komt bovenop te liggen).
In rauwe melk kunnen bacteriën zitten en daarom baseren wij ons op de YOPI-regel (Young, Old, Pregnant en Immunodeficient), ofwel jonge kinderen, ouderen, zwangere vrouwen en mensen met een lage weerstand kunnen producten van rauwe melk beter vermijden.
Doordat wij geen controle hebben op de verpakking, vervoer of bewaring zijn wij niet aansprakelijk voor eventuele schade.